100% Nederlandse kip met een volledig gesloten keten

Wij vinden het belangrijk dat je weet waar jouw stukje kip vandaan komt. Tante Door is een 100% Nederlandse kip omdat alle bedrijven in de keten uitsluitend in Nederland gevestigd zijn. Van moederdier tot aan de slager. Het is een volledig gesloten keten in eigen beheer en staat geheel op eigen benen. Juist hierdoor zijn wij in staat, om samen met alle schakels in de keten, snel verbeteringen door te voeren. Het Tante Door kipconcept heeft naast de algemene standaard certificeringen een totaal eigen controleprogramma wat onafhankelijk gecontroleerd én gecertificeerd wordt door Kiwa VERIN.

100% Nederlandse kip

Tante Door is een Nederlands kipconcept waarbij ook alle bedrijven in de keten uitsluitend in Nederland gevestigd zijn. Het moederdierbedrijf, de broederij, de voerfabriek, de boerderijen, de slachterij, het verwerkingsbedrijf en de versspecialisten (slagerijen en poeliers) zijn allemaal in Nederland gevestigd. Binnen het Tante Door kipconcept vinden wij openheid en transparantie erg belangrijk en daarom benoemen wij juist de bedrijven in de keten.

Controleprogramma

Eén van de belangrijkste aspecten binnen het Tante Door kipconcept is het controleprogramma. Wij eisen een hoop van de bedrijven in de keten én van onszelf. Iedere schakel binnen het Tante Door kipconcept wordt onafhankelijk gecontroleerd én gecertificeerd door Kiwa VERIN. Zo weten we zeker dat we scherp blijven en de kwaliteit altijd hoog is. Een ander belangrijk aspect is de onderlinge afstand van de bedrijven in de keten. Binnen Nederland houden we de transporttijden zo kort als mogelijk.

Sneller verbeteringen doorvoeren

Omdat het aantal bedrijven in de keten relatief klein is zijn de lijnen korter en daardoor als concept veel wendbaarder. Dit stelt ons in staat om verbeteringen snel door te voeren binnen het Tante Door kipconcept waar wij dit nodig achten. Ook het menselijke aspect speelt hierbij een belangrijke rol. Door de gezamenlijk georganiseerde bijeenkomsten wisselen bijvoorbeeld ook de boeren opgedane ervaringen uit. Dit alles draagt bij aan een continue verbetering van het Tante Door kipconcept.

Voor meer informatie over de bedrijven in de keten

Onze bedrijven